Besties zijn goed voor ontwikkeling en vermaak

Als ouder wil je natuurlijk dat de ontwikkeling van je kind zo goed mogelijk gaat. Wij vinden dat ontwikkeling en spelen hartstikke goed samen gaan. Dat is een van de redenen dat we Besties hebben opgericht! De luisterverhaaltjes zijn naast dat ze vermakelijk zijn, ook erg goed voor de ontwikkeling van je kind. Zo verbeteren ze de luistervaardigheid, vergroten de woordenschat en stimuleren de fantasie! Benieuwd hoe dat precies werkt? Lees verder!

Woordenschat 

Wanneer kinderen luisteren naar verhalen, wordt hun woordenschat vergroot. Dat komt doordat luisterverhalen veel meer woorden bevatten dan de algemene spreektaal. Tijdens het luisteren naar luisterverhaaltjes, komen kinderen woorden tegen die ze in spreektaal nooit zouden horen.

Voor iedereen!

Daarnaast zijn luisterverhaaltjes goed voor zwakke lezers. Zwakke lezers zijn kinderen die prima kunnen luisteren maar moeite hebben met lezen. Bijvoorbeeld een kind uit groep 6 die wel eens een boek van groep 3 moet lezen omdat het anders niet lukt. Deze kinderen komen daardoor met minder woorden in aanraking. Luisterverhalen zijn dé manier om dit te compenseren. Kinderen van dezelfde leeftijd, kunnen ongeacht het verschil in leesniveau, genieten van hetzelfde verhaaltje.

Luisterverhalen

Écht luisteren

Luisterverhalen zorgen er ook voor dat de taalontwikkeling van kinderen wordt geoptimaliseerd. Het hele brein doet alert mee met een luisterverhaal. De focus ligt bij luisterverhaaltjes echt op het luisteren naar en het begrijpen van het verhaal. Kinderen leren structuren te herkennen, mee te leven, af te wachten, in te beelden en te voorspellen. De luisterverhalen bevorderen daarmee dus sterk de luistervaardigheden van een kind.

Wegdromen ..

En dat was nog niet alles! Luisterverhalen stimuleren namelijk ook het inlevingsvermogen en de fantasie van een kind. Luisterverhaaltjes zorgen ervoor dat je kind weer even back to basic gaat en niks meer of minder nodig heeft dan een luisterverhaaltje en een luistervriendje: een bestie. Doordat het verhaal wordt afgespeeld en niet op een scherm te zien is, wordt het kind gestimuleerd om het verhaaltje in zijn of haar gedachten vorm te geven. Mooi he?

Voor jong & oud

Ben jij nou benieuwd geworden naar luisterverhaaltjes en wil je zelf ondervinden hoeveel profijt je kind daarvan kunt hebben? Probeer dan ons starterspakket. Met ons starterspakket haal je meteen een paar uur aan luisterplezier in huis en heeft je kind meteen wat te kiezen.